Regulile Revolutiei. O falsa atribuire

RevolutionUn set de reguli pentru provocarea unei revolutii, atribuite unui asa-zis “cartier general comunist secret” din Dusseldorf, dupa WW1, s-a dovedit a fi un fals utilizat pentru a impiedica intentiile guvernamentale de control a armelor de foc in SUA.

Regulile Revolutiei au fost prezentate pentru prima data in 1946, intr-o publicatie britanica – New World News, fiind obtinute, s-a zis, de catre un anume capitan Thomas Barber, ofiter de spionaj care s-ar fi infiltrat la cartierul general comunist din Dusseldorf, in anii de dupa Primul razboi Mondial.

Regulile Revolutiei

A. Corupeti tinerii. Tineti-i departe de religie. Faceti-i interesati de sex. Faceti-i superficiali, distruget-le robustetea.

B. Obtineti controlul mijloacelor de informare si, prin urmare:

1. Obtineti controlul gandirii prin religie. Faceti-i pe oameni interesati de sex, jocuri de noroc;
2. Împărţiţi oamenii în grupuri ostile prin provocarea constanta de dezbateri in chestiuni controversate fara importanta.
3. Distruge increderea poporului în liderii lor prin defaimarea acestora până la ridicol.
4. Întotdeauna predica democraţie adevărată, dar pune mâna pe putere rapid şi fără milă.
5. Prin incurajarea extravaganţei guvernului, distruge-i creditul, astfel incat teama de inflaţie si creşterea
preţurilor să producă nemulţumirea generală.
6. Initiaza miscari greviste in industriile vitale astfel incat sa fie incurajate tulburarile civile pentru a favoriza o atitudine indiulgenta a Guvernului fata de acestea.
7. Prin argumente amăgitoare provoaca decaderea vechilor virtuti morale.

C. Determinati înregistrarea tuturor armelor de foc, gasiti pretexte pentru a le confisca lăsând populaţia fara aparare.

Utilizare

In anii ’70, acest set de reguli a fost utilizat de National Rifle Association din SUA. Publicatia organizatiei – The American Rifleman – a publicat in 1973 sub semnatura editorului Ashley Halsey faptul ca acel capitan Barber i-ar fi lasat copia dupa Regulile Revolutiei cu putin timp inainte de a muri, in 1962.

Insa, in cartea “They Never said it”, semnata de Paul F. Boller si John George, se afirma ca Regulile sunt un fals. In primul rand, se argumenteaza, textul nu suna de loc a 1919. Mai multi congresmeni americani au denuntat regulile ca fiind un fals; la fel si publicatie anticomunista numita Combat.

O verificare in arhivele FBI si CIA, realizata de un subcomitet al Senatului SUA pentru Securitate Interna nu a gasit nici o urma de astfel de Reguli; insusi directorul FBI J. Edgar Hoover a declarat ca “in mod logic se poate spune ca documentul este un fals”.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.