Regina Maria, vedeta in publicitate

regina-maria-publicitate-1Regina Maria a Romaniei nu a fost doar primul “cap incoronat” care a vizitat SUA ci si primul membru al unei familii regale care a acceptat sa apara in reclame.

Este vorba despre o reclama la cremele Pond’s. Compania producatoare a demarat prima campanie de publicitate la nivel national in SUA in 1886. In 1910, compania se concentreaza pe promovarea cremelor bazate pe glicerina, pentru ca, din 1914, sa se dedice promovarii cremelor Vanishing Cream si Cold Cream sub sloganul “Orice piele normala are nevoie de acestea doua creme”.

Succesul a fost imediat: in 1916 vanzarile la Cold Cream au crescut cu 27% iar la Vanishing Cream – cu 60%.

Dupa opt ani de intensa publicitate, insa, vanzarile incep sa scada. O cercetare de piata a ajuns la concluzia ca produsele companiei aveau de suferit chiar din cauza succesului lor. Avand un pret rezonabil, fiind folosite de toata lumea, multe femei au inceput sa le considere mai putin bune decat cremele scumpe sau importate.

Era timpul pentru o noua strategie. Asa se face ca firma a abordat un nou concept promovand crema prin intermediul Caselor Regale europene. Au fost vizate trei regine, sase printese, femei din inalta nobilime europeana si din inalta societate americana. Vanzarile au crescut din nou si produsele Pond’s s-au mentinut ca lidere in gama lor. (Sursa)

regina-maria-publicitate-2 regina-maria-publicitate-3 publicitate-2publicitate-3

Vizita Reginei Maria in SUA – in 1926 – a fost folosita de Pond’s pentru a-si promova produsele. O scrisoare de multumire a reginei catre companie a fost inserata in reclamele din revistele pentru femei. Regina folosea cremele Pond’s si, se pare, in schimbul unor cantitati gratuite de creme, a acceptat sa apara in reclamele firmei.

7 COMMENTS

  1. Informatia este gresita. Se stie faptul ca Regina Elisabeta a Romaniei a aparut, inainte ca Maria sa devina Principesa a Romaniei, in prima reclamă publicitară din lume de tip testimonial pentru o companie producătoare de mașini de scris. Dar, cel mai probabil, a fost primul membru al unei familii regale care a acceptat sa apara in reclame pentru produse cosmetice. 😉

  2. […] She was the first who agreed to represent the brand and the most notorious personality among the women that later promoted the products. Another source that confirms that she was the most important spokesperson of Pond’s is one of the company’s original ads, which reveals: ”Headed by the beautiful Queen Marie of Romania, this unique list of vouchers for excellence of Pond’s […]” (link) […]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.