Regina Maria – sef de trib indian

regina-maria-sef-de-tribIn cursul vizitei din Statele Unite, din 1926, Regina Maria a Romaniei este ridicata la rangul de sef de trib si primeste numele indian de “Luceafarul de dimineata”.

Regina Maria a vizitat o rezervatie din zona Rocky Mountains. Insotita de demnitari romani si americani, Regina Maria este imbracata in costumatie de sef de trib indian. Regina se plimba printre corturile indienilor, priveste la spectacolul dat de un copil indian si este prezentata sefului de trib.

Voi reveni asupra vizitei reginei in SUA cu un fotoreportaj si cu o surpriza.

UPDATE:

In toamna anului 1926, Regina Maria a Romaniei (1875-1938) s-a aflat pentru cinci saptamani in Statele Unite, vizitand New York-ul si Washington-ul si calatorind cu trenul in statul Washington pentru a dedica un museu in cinstea sa. In drumul ei, regina s-a intalnit cu comunitatea roman-americana din Dakota de Nord, a vizitat numeroase ferme, a participat la rodeo, si s-a intalnit cu Seful Tribului Indian, Red Tomahawk, care, potrivit traditiei indiene, i-a insemnat reginei un deget cu cremenele, drept simbol al curajului sau. SURSA

Numele tribului ar fi Blackfoot – Picior Negru.

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.