Istoria Romanilor: Intrebari fara raspuns (X) – Partea I – Regimul post comunist de exploatare a Romaniei

− din perioada 22 decembrie 1989 – 31 decembrie 2008 –

bucuresti  21 decembrie 1989Dupa inlaturarea la 22 decembrie 1989 a organizatiei politice ceausiste, in tara noastra au fost intreprinse numeroase actiuni politice deosebite pentru inlaturarea posibilitatii instaurarii unui regim democrat autentic, bazat pe traditia noastra, a romanilor, adica in primul rand pe cultul muncii, al cinstei si pe cel al raspunderii.
Posibilitatea legala ca cei 8 milioane de salariati participanti la constituirea Fondului de dezvoltare economica timp de aproape 8 ani,cat si a celor 5.621.500 participanti la cresterea economica sa devina si actionari, adica co-proprietari, a fost inlaturata prin masura dispusa de noua conducere, de restituire a fondurilor respective.

De asemeni, a fost exclusa si posibilitatea refacerii satelor romanesti, actiune care a fost indeplinita in special, prin nerecunoasterea oficiala a proprietatii milenare asupra terenurilor, a locuitorilor satelor.
In intreaga perioada mentionata, adica in cele 6948 de zile au avut loc numeroase actiuni politice si economice, cu un continut neclar, care au fost urmate de consecinte deosebite, cazuri din care fac parte si urmatoarele :

a. Actiuni politice din perioada 22 – 25 decembrie 1989

Dupa plecarea familiei Ceausescu din capitala, in tara s-a extins increderea in refacerea normalitatii in viata si activitatea romanilor.
Soarta tarii noastre a fost insa determinata de actiunile oficiale si neoficiale intreprinse in perioada 22-25 decembrie, de gruparea politica care a preluat puterea, grupare din care au facut parte nomenclaturistii de gradul I : Ion Iliescu, Silviu Brucan, Petre Roman, Alexandru Barladeanu,Oliviu Gherman, Dan Martian, generalul Atanasie Stanculescu si inginerul delicvent – recidivist Gelu Voican Voiculescu.
Din actiunile politice oficiale si neoficiale care au fost indeplinite in perioada respectiva, fac parte si urmatoarele :

1 – Modificarea documentului – Mazilu, pana la prezentarea sa oficiala, prin excluderea a 58 de cuvinte, operatiune pentru care nu au fost aduse justificari nici pentru :
inlaturarea proclamatiei privind restituirea pamantului catre taranime ;
anularea ultimei prevederi, adica a frazei : “ Asa sa ne ajute Dumnezeu” desi neamul romanesc crede de la inceputul veacurilor crestine in Tatal Ceresc, fiind primul popor crestin din Europa.

2 – Nepublicarea oficiala a modului de organizare pentru indeplinire, in cazul urmatoarelor obiective cuprinse in “ Comunicatul catre tara” :
restructurarea intregii economii nationale pe baza criteriilor rentabilitatii si eficientei ;
eliminarea metodelor administrativ – birocratice de conducere economica centralizata;
promovarea liberei initiative si a competentei in conducerea tuturor sectoarelor economice ;
contintul programului de restructurare a agriculturii si de sprijinire a micii productii taranesti ;
programul privind trecerea presei, radioului, televiziunii din mainile unei familii despotice, in mainile poporului ;

2 COMMENTS

  1. “Neamul romanesc crede de la inceputul veacurilor crestine in Tatal Ceresc, fiind primul popor crestin din Europa”

    Bai baieti, pe-un sait care se vrea de istorie si care se pretinde serios nu are ce cauta o asemenea afirmatie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.